Artikel om NFO Drives i NyTeknik nätupplaga

   nu även i NyTekniks nätupplaga

>>> NyTeknik – artikel om Ragnar Jönsson och NFO Drives
>>> NyTeknik – artikel om DeLaval  

”Uppfinningen som gör elmotorn störningsfri” är rubriken på en stor artikel i tidningen NyTeknik. I artikeln berättar man om uppfinnaren Ragnar Jönsson och hans teknik som gör det möjligt att styra elmotorer utan att elektromagnetiska störningar uppstår. Där beskrivs också att tekniken används i frekvensomriktaren NFO Sinus, som utvecklats och tillverkas av det svenska företaget NFO Drives AB.

I anslutande artikel berättar tidningen om att DeLaval har valt NFO-tekniken till sina produkter. Man har då dels besökt DeLaval i Tumba, dels besökt en bondgård där man nyligen installerat ett antal NFO-omriktare för att styra vakuumpumpar.

Artikeln var införd i NyTeknik nr 17, 24 april 2013 och publicerades i NyTekniks nätupplag den 26 april.

 

MER INFORMATION lämnas av
Johan Johansson, VD NFO Drives AB, tel 0454-200330
e-post 

NFO Drives AB (publ) är ett svenskt cleantech-företag, som utvecklar och tillverkar frekvens­omriktare för störningsfri styrning av elmotorer för energieffektivisering av ventilations- och pumpanläggningar samt maskiner. NFO Drives patenterade teknik kan ge energi­besparingar på upp till 70 procent utan att ge störningar på omgivande teknisk utrustning. NFO Drives produkter används främst inom lantbruk, fastigheter, sjukhus samt industrier med krävande teknisk omgivning eller med höga elmiljökrav.

Läs mer om företaget på bolagets hemsida http://www.nfodrives.se

Bolaget är listat på NGM Nordic MTF

Topics:
  Posted by on april 25, 2013

 

Articles related to Artikel om NFO Drives i NyTeknik nätupplaga