Certifiering för USA-marknad startas upp

NFO Drives startar nu upp processen med att UL-certifiera frekvens­omriktaren NFO Sinus så att produkten blir godkänd för försäljning på USA-marknaden. Certifieringen görs på uppdrag av DeLaval, som vill kunna erbjuda även sina amerikanska kunder energieffektiva produkter med störningsfri motorstyrning från NFO.

Tack vare positiv respons från kunderna i Europa är DeLaval nu redo att gå vidare för att introducera NFO-tekniken på den amerikanska marknaden.

– Vårt senaste patent för switchning av IGBT-transistorer blev nyligen godkänt för USA och det kom helt rätt i tiden, säger Johan Johansson, VD på NFO Drives AB. Med detta nya patent har vi säkrat upp vår störningsfria teknik på den amerikanska marknaden för lång tid framöver och vi ser med spänning fram mot den fortsatta utvecklingen.

MER INFORMATION lämnas av
Johan Johansson, VD NFO Drives AB, tel 0454-200330
e-post 

NFO Drives AB (publ)
är ett svenskt cleantech-företag, som utvecklar och tillverkar frekvens­omriktare för störningsfri styrning av elmotorer för energieffektivisering av ventilations- och pumpanläggningar samt maskiner. NFO Drives patenterade teknik kan ge energi­besparingar på upp till 70 procent utan att ge störningar på omgivande teknisk utrustning. NFO Drives produkter används främst inom lantbruk, fastigheter, sjukhus samt industrier med krävande teknisk omgivning eller med höga elmiljökrav.

Läs mer om företaget på bolagets hemsida http://www.nfodrives.se

Bolaget är listat på NGM Nordic MTF

PDF-dokument - Press_NFO_2013-04-04_UL-certifiering för USA

Topics:
  Posted by on april 4, 2013

 

Articles related to Certifiering för USA-marknad startas upp