Civilingenjör Ragnar Jönsson – en stor svensk uppfinnare – har avlidit

har avlidit

Uppfinnaren civilingenjör Ragnar Jönsson har avlidit, 76 år gammal. Det är med stor sorg och saknad vi i styrelse och personal vid NFO Drives tagit emot beskedet om Ragnars bortgång.

Ragnar Jönsson räknas som en stor uppfinnare i Sverige. Han har med flera patenterade lösningar spelat en viktig roll för utvecklingen av ny teknik för styrning av elmotorer. Hans teknik låg till grund för bildandet av bolaget NFO Drives 1996 och utgjorde basen i bolagets produktutveckling.  

Under större delen av sitt yrkesliv, men även som pensionär, arbetade Ragnar Jönsson med att få fram nya tekniska lösningar för att styra elmotorer på ett bättre och mer energieffektivt sätt. Hans arbete har resulterat i flera uppfinningar som är världsunika och har patenterats. Ragnar Jönssons patenterade lösningar ligger till grund för frekvensomriktaren NFO Sinus, som tillverkas och säljs av företaget NFO Drives i Svängsta.

NFO Drives har genom avtal exklusiv rättighet till Ragnar Jönsson patent för styrning av elmotorer och hans bortgång bedöms inte påverka bolagets nuvarande verksamhet.

Mer information och historik kring Ragnar Jönsson kommer inom kort att publiceras på bolagets hemsida – http://www.nfodrives.se

Mer information lämnas av
Johan Johansson, VD NFO Drives AB, tel 0454-200330
e-post

PDF-dokument - Press_NFO_2013-04-10_R_Jönsson avliden

Topics:
  Posted by on april 10, 2013

 

Articles related to Civilingenjör Ragnar Jönsson – en stor svensk uppfinnare – har avlidit