Miljonorder på frekvensomriktare från Tyskland

NFO Drives har fått en stor order från Tyskland på frekvens­omriktare NFO Sinus avsedda för en större pumpanläggning. Värdet på ordern uppgår till drygt 2 miljoner kronor och leverans planeras till mitten av augusti.  

Affären har tagits hem av bolagets tyska återförsäljare NFO Drives Germany. I den aktuella anläggningen ingår ett stort antal dränkbara pumpar som ska varvtalsregleras med frekvensomriktare i flera olika effektstorlekar från 0,75 kW upp till 15 kW. Enligt kundens tekniska krav ska omriktarna av säkerhetsskäl kunna installeras med jordfelsbrytare. Omriktaren NFO Sinus är störningsfri och ger inga jordströmmar och kan därmed installeras i anläggningar med jordfels­brytare även för personskydd. Vid val av omriktare var detta till stor fördel för NFO Sinus.

–  Det känns mycket bra att vår tyska återförsäljare nu lyckats ta hem en så här stor affär, säger Johan Johansson, VD på NFO Drives AB. – Vi jobbar med att stärka våra återförsäljare och denna affär ligger helt i linje med vår strategiska satsning på Europa med fokus på Tyskland.

Mer information lämnas av
Johan Johansson, VD NFO Drives AB, tel 0454-200330
e-post

NFO Drives AB (publ)
är ett svenskt cleantechföretag, som utvecklar och tillverkar frekvens­omriktare för störningsfri styrning av elmotorer för energieffektivisering av ventilations- och pumpanläggningar samt maskiner. NFO Drives patenterade teknik kan ge energi­besparingar på upp till 70 procent utan att ge störningar på omgivande teknisk utrustning.

NFO Drives produkter används främst inom lantbruk, fastigheter, sjukhus samt industrier med krävande teknisk omgivning eller med höga elmiljökrav.

Läs mer om företaget på bolagets hemsida http://www.nfodrives.se

Bolaget är listat på NGM Nordic MTF.

PDF-dokument - Press_NFO_2013-05-23_ tysk miljonorder

Topics:
  Posted by on maj 23, 2013

 

Articles related to Miljonorder på frekvensomriktare från Tyskland