Order från DeLaval på nytt utvecklingsuppdrag

Det svenska företaget NFO Drives AB har fått en order från DeLaval International gällande utveckling av en ny version av frekvensomriktaren NFO Sinus. Med den nya omriktaren, som är på 7,5 kW, kommer DeLaval att kunna utöka sitt sortiment av energieffektiva produkter.

– Genom att vår kund DeLaval får tillgång till NFOs störningsfria teknik även i högre effektområden kommer de att kunna erbjuda sina kunder fler produkter med låg energiförbrukning, säger Johan Johansson, VD på NFO Drives AB.

– Det här är ett långsiktigt OEM-projekt som kommer att ge NFO en ökad försäljning till DeLaval. Vi räknar med att produkten ska vara klar för leverans under andra halvan av 2014.

Mer information lämnas av
Johan Johansson, VD NFO Drives AB, tel 0454-200330
e-post

NFO Drives AB (publ)
är ett svenskt cleantech-företag, som utvecklar och tillverkar frekvens­omriktare för störningsfri styrning av elmotorer för energieffektivisering av ventilations- och pumpanläggningar samt maskiner. NFO Drives patenterade teknik kan ge energi­besparingar på upp till 70 procent utan att ge störningar på omgivande teknisk utrustning.
NFO Drives produkter används främst inom lantbruk, fastigheter, sjukhus samt industrier med krävande teknisk omgivning eller med höga elmiljökrav.

Läs mer om företaget på bolagets hemsida www.nfodrives.se

Bolaget är listat på Aktietorget, www.aktietorget.se

PDF-dokument - Press NFO DeLaval_utv7_5

Topics:
  Posted by on december 6, 2013

 

Articles related to Order från DeLaval på nytt utvecklingsuppdrag