NFO Drives får en ny OEM kund

NFO Drives får större order inom nytt marknadsområde med ett beräknat totalt värde av 0,5 – 1 MSEK på årsbasis.  

Rullab AB har beslutat sig för att använda NFO Sinus frekvensomriktaren till sina produkter. Årligt ordervärde beräknas uppgå till 0,5 - 1 MSEK, med möjlighet till ytterligare potential.  

Rullab är ett Göteborgsbaserat företag som verkar inom försäljning och service av rull­trappor. Rullab har ett flertal välkända kunder som t.ex. H&M, Lindex och  PEAB. Inom kort kommer de första nya rulltrapporna med NFO-teknik att installeras i H&Ms butik i Överby köpcentrum, Trollhättan. 

Tidigare använde Rullab konventionella frekvensomriktare, med så kallad PWM-teknik (PWM pulse width modulation, Pulsbreddsmodulering). De konventionella frekvens­omriktarna har gett problem med bl.a. kullagerslitage orsakade av lagerströmmar. Detta innebär att motorlagren snabbare slits ner med kostsamma driftstörningar och förkortad motorlivslängd som resultat. Detta undviks med NFO’s unika teknik. NFO kan därför lämna en femårsgaranti på motorlager i nya motorer.  

NFO Drives är övertygade om att samarbetet med Rullab AB ska kunna fördjupas och även bidra till att skapa möjligheter inom andra applikationsområden.  

– Det är mycket glädjande att ytterligare ett nytt marknadsområde nu öppnats för NFO Drives. Vi fortsätter att jobba intensivt med att få fler att se de stora fördelarna med vår teknik för att ytterligare bredda marknaden, säker Johan Braun, VD på NFO Drives.  


Pressinfo som PDF-fil

Mer information lämnas av   
Martin Hagbyhn
, styrelseordförande i NFO Drives AB
Tel 0733 – 765 700, e-mail  

Johan Braun, VD i NFO Drives AB
Tel 0765-270 338, e-mail

 

NFO Drives AB (publ)  
är ett svenskt cleantech-företag, som utvecklar och tillverkar frekvensomriktare för störningsfri styrning av elmotorer för energieffektivisering av ventilations- och pumpanläggningar samt maskiner. NFO Drives patenterade teknik kan ge energibesparingar på upp till 70 procent utan att ge störningar på omgivande teknisk utrustning.

    NFO Drives produkter används främst inom lantbruk, fastigheter, sjukhus samt industrier med krävande teknisk omgivning eller med höga elmiljökrav. 

Läs mer om företaget på bolagets hemsida www.nfodrives.se

Bolaget är listat på Aktietorget www.aktietorget.se 

Topics:
  Posted by NFO Drives on december 28, 2016

 

Articles related to NFO Drives får en ny OEM kund__